Novosti iz Digionice

12.12.2021.

NetPrijatelji u Digionici!

U okviru kampanje UNICEF-a i Vlade Crne Gore Zaustavimo nasilje online, djeca uzrasta 9-11 godina dobila su aplikaciju NETprijatelji kako bi naučila da bezbjedno koriste internet. Igrica ima formu kviza i vodi djecu kroz realne životne situacije na internetu učeći ih da prepoznaju, spriječe, zaustave i prijave nasilje na internetu. Klikni za pristup igri u Digionici

10.12.2021.

Interaktivne igre za djecu predškolskog uzrasta

Za potrebe Digionice kreirano je 180 interaktivnih igara. Edukativne aktivnosti namijenjene roditeljima i vaspitačima.

Ove aktivnosti intenzivno uključuju roditelje u proces ranog učenja i na taj način vaspitače i roditelje čine partnerima. One imaju za cilj da pruže podršku roditeljima u provođenju kvalitetnog vremena sa djecom u digitalnom okruženju. Igre su razvojno i tematski usklađene sa programom predškolskog obrazovanja pa ih vaspitači mogu koristiti kao dopunu redovnom radu. Ovo su prvi digitalni sadržaji kreirani da budu podrška realizaciji vaspitno obrazovnog rada.

10.12.2021.

Specijalna olimpijada

U Digionici možete naći i materijale programa Specijalna olimpijada.

U kursu su dostupne osnovne informacije o programu i snimljeni treninzi.
„Mladi sportisti“ je sportski program u okviru Specijalne olimpijade namijenjen djeci sa ili bez intelektualnih smetnja u razvoju uzrasta od dvije do sedam godina. Program nudi djeci aktivnosti i igre koje su usklađene sa vještinama i sposobnostima svakog djeteta, a ujedno im omogućava da se igraju i zabavljaju u inkluzivnom okruženju.

9.12.2021.

Khan Academy uskoro na Digionici

Digionica će uskoro biti bogatija za sadržaje Khan akademije koji su namijenjeni stimulisanju ranih matematičko-logičkih vještina.